Roskilde – Frisørernes by?

Alle ved efterhånden at det bliver mere og mere normalt at gå til frisøren frem for at blive klippet hjemme. Kvinderne har gjort det så længe de fleste af os kan huske og målinger viser at langt de fleste af kvinderne er ved frisøren 1 – 2 gange pr. kvartal. En gang var det normalt for mænd blot at blive klippet helt korthåret derhjemme – hvad enten det blev gjort med en trimmer eller med saks. Er du frisør i Roskilde kan du sikkert se at denne tid er tilsyneladende ved at være kommet til en ende nu. Med et samfund der efterhånden bliver mere og mere bevidst om hvordan personlig pleje og udseende er forbundet med selvtillid og velvære viser statistikkerne at flere og flere mænd nu også er hoppet på toget til frisørerne.

Særligt i Roskilde kan man måle populariteten hos frisørerne. Med et stødt stigene antal af mennesker der efterspørger frisører bliver det mere og som frisør i Domkirkebyen Roskilde har det aldrig været mere attraktivt at starte en salon op. Og dette kan ses på antallet af saloner. For ikke lang tid siden viste målingerne at der nu er over 250 frisørsaloner i Roskilde – og langt de fleste af dem er placeret i centrum. Nogle af dem er endda ikke længere end et stenkast fra hinanden.

Vil man begynde at kunne se mere af denne tendens i andre store byer i Danmark eller er det blot Roskilde der er en slags hovedstad for frisører? Man kan, som frisør i Roskilde, hurtigt ane et perfekt eksempel på udbud og efterspørgsel når man kigger på hvordan flere og flere leder efter frisører samtidigt med at frisør uddannede svarer igen med at åbne nye saloner.

Læs:  De helt rigtige selskabslokaler kan findes i Odense

Spørgsmålet vi måske ikke har lyst til at stille, men måske bliver nødt til vil være – Hvad gør du som frisør i Roskilde, når efterspørgslen er dækket og der pludselig er så mange konkurrenter at det bliver svært at holde fast i sine kunder? Vil man på dette tidspunkt se at selvstændige saloner bliver til store frisørkæder som følge af den voksende konkurrence? Bliver det sværere og sværere at være frisør i Roskilde? Det vil tiden vise.